Овако је било прошле школске године – пројекат „Змајче крит микробит“

16/02/2021

Наша школа је одабрана међу првим школама у Србији за учешће у пројекту „Школе за 21. век“. Код нас је био одржан семинар везан за овај пројекат за наставнике из Свилајнца, Седлара, Кушиљева, Војске, Деспотовца, Великог Поповића и Плажана.

„Школе за 21. век“ је амбициозни трогодишњи образовни програм вредан 10 милиона фунти који је осмислила и спроводи организација British Council, а финансира Влада Уједињеног Краљевства.

Циљ овог програма, који се реализује у партнерству с надлежним образовним институцијама земаља учесница је да милион ученика узраста 10-15 година стекне вештине критичког мишљења и решавања проблема. Поред стицања вештина критичког мишљења и решавања проблема, деца ће усвојити практичне вештине програмирања и имати прилику за усавршавање својих вештина кроз програмирање физичких уређаја.

Као резултат произашао је велики број угледних часова, освојено место на Републичком такмичењу (више то томе можете прочитати овде) и неколико пројеката. У наставку можете погледати како је то протекло: